Directie en vakbonden Swissport begraven strijdbijl

door
Belga
Leestijd 1 min.

De vakbonden en de directie bij Swissport Belgium willen af van het woelig sociaal klimaat bij de bagageafhandelaar. Ze engageren zich om tegen maart volgend jaar met oplossingen te komen. Bij Swissport brak eind augustus nog een staking uit. Dat was niet voor het eerst. Bij de bagageafhandelaar heerst een gespannen sociaal klimaat. Zowel de vakbonden als de directie willen daar van af. Het heeft Swissport een "negatief imago" bezorgd, erkennen ze beiden. En daar wordt niemand beter van. "Het negatieve imago straalt af op het personeel, het bedrijf en de luchthaven", aldus ACV-secretaris Kurt Callaerts.

De sociale partners willen komaf maken met de situatie en engageren zich voor een beter sociaal klimaat. Er zal een analyse van de problemen worden gemaakt, en daarna zal worden samengewerkt om oplossingen uit te dokteren. Doelstelling is om te landen ten laatste tegen 1 maart 2018, aldus de sociale partners.

"Het is de bedoeling met een schone lei te beginnen", zegt Callaerts. "Niemand is gebaat bij vakbondsacties. Wij staan als vakbond niet te springen om actie te voeren."

bron: Belga