Rode Duivels sluiten WK-campagne af

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de laatste twee duels in de WK-kwalificaties
Belga / D. Waem

In de aanloop naar de laatste twee duels in de WK-kwalificatiecampagne hebben de Rode Duivels verzamelen geblazen in Tubeke. Op Vincent Kompany na is iedereen fit voor het tweeluik tegen Bosnië en Cyprus.

Roberto Martinez mocht zo 26 spelers verwelkomen op het oefenveld. Op zich is het allesbehalve een verrassing dat Kompany moet afhaken. Sinds de laatste interland heeft de centrale verdediger bij Manchester City geen minuut meer gespeeld door een vervelende kuitblessure.

“Het was snel duidelijk dat Kompany niet in staat is om de ploeg te vervoegen”, vertelde de bondscoach. “Romelu Lukaku, Marouane Fellaini en Jan Vertonghen kregen afgelopen weekend een trap, maar over hen maak ik me geen zorgen.”

Reekshoofd

Nu de Rode Duivels als eerste Europese land zeker zijn van deelname aan het WK in Rusland, staat er in de laatste twee duels niet zo veel meer op het spel.

Met het oog op de loting op 1 december doen Kevin De Bruyne en co er wel goed aan om zowel zaterdag in Sarajevo als dinsdag in Brussel de volle buit te pakken. De reekshoofden worden namelijk bepaald op basis van de FIFA-ranking, waar België op dit moment vijfde staat.

“Spelers hebben het druk”

Dat neemt niet weg dat Martinez niet doof is voor de verzuchtingen van de clubtrainers, die hopen dat hun sterspelers enigzins gespaard worden nu de kwalificatie al binnen is. «Ik zal er rekening mee houden dat de spelers het druk hebben en actief zijn in verschillende competities», aldus de Spanjaard.

“Maar wij moeten ook gebruik maken van deze waardevolle tijd. Zo moeten we verdedigend nog vooruitgang boeken. De wedstrijd in Bosnië is daarvoor een goede test, tegen een sterke spits als Edin Dzeko.”