Weerbericht – Weekend eindigt zacht maar bewolkt

Zondag begint met enkele opklaringen, maar vanaf het westen wordt het al snel zwaarbewolkt en kan er af en toe wat lichte regen of een bui vallen. De maxima schommelen tussen 14 in de Ardennen en 18 graden in het centrum en het westen van het land. Dat meldt het KMI. In de nacht van zondag op maandag blijft het zwaarbewolkt en betrokken en zijn er perioden met regen. Op het einde van de nacht wordt het droger in het westen en het centrum van het land. In de Ardennen beperken laaghangende wolken plaatselijk het zicht. Minima van 11 tot 15 graden.
Ook maandag bewolkt met af en toe lichte regen of motregen en maxima rond 15 graden in het centrum. Dinsdag zijn er tussendoor ook opklaringen en kan er af en toe een bui vallen, vooral over het oosten van het land. De maxima liggen rond 16 graden over het centrum.
Woensdag komt de zon er regelmatig door en is het droog. Het blijft fris met maxima rond 15 graden. Ook donderdag is het zo goed als droog, maar hangt er wel vrij veel bewolking. Maxima rond 16 graden.

bron: Belga