Weerbericht – Weekend eindigt met wat regen

Weerbericht - Weekend eindigt met wat regen

Zondagnamiddag en -avond kan er nog lichte neerslag vallen. Ook maandag start mogelijk met een beetje regen, maar nadien zou het overdag op de meeste plaatsen droog moeten blijven, al blijft het de eerste dagen nog zwaarbewolkt. Dat meldt het KMI. Zondagnamiddag verwacht het KMI vrij veel wolken waaruit af en toe wat lichte neerslag kan vallen. De maxima schommelen van 14 graden op de Ardense hoogten tot 17 of 18 graden in het centrum en het westen. De zuidenwind waait matig en in de kuststreek soms vrij krachtig.

Zondagavond en -nacht bepaalt een zwakke regenzone het weer vanaf het westen. Op de Ardense hoogten kan lage bewolking het zicht beperken. De minima liggen tussen 11 en 15 graden.Morgen wordt het eerst zwaarbewolkt met af en toe nog lichte regen, vooral dan over het oosten. Daarna wordt het vanaf het westen snel wisselend bewolkt met nog een paar lokale buitjes, maar in vele streken toch droog weer. De maxima schommelen van 14 graden in de Hoge Ardennen tot 17 of 18 graden in het centrum. Er zijn rukwinden mogelijk tot 60 kilometer per uur.

Maandagavond en -nacht nadert een actievere regenzone vanuit het westen ons land. Vermoedelijk zal vooral de zuidelijke landshelft vrij veel regen krijgen.

Dinsdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt. Lokaal kan er een buitje vallen, maar in vele streken blijft het droog. De maxima liggen tussen 11 graden in de Hoge Venen en 16 graden in het centrum.

Woensdag wordt een droge dag met vrij veel wolken maar soms ook zon. De maxima liggen tussen 11 en 16 graden. Ook donderdag begint droog, maar vanuit het noordwesten nadert een regenzone. Op het einde van de dag wordt het eerder wisselvallig met enkele buien. Het is behoorlijk winderig met maxima tot 15 of 16 graden.

Vrijdag wordt licht wisselvallig weer verwacht met enkele buien en soms opklaringen. Het kwik klimt in het centrum niet hoger dan 14 graden.

bron: Belga