“The Disaster Artist” van James Franco beste film in San Sebastian

The Disaster Artist van James Franco beste film in San Sebastian
The Disaster Artist van James Franco beste film in San Sebastian

Op het filmfestival van San Sebastian heeft “The Disaster Artist” van en met James Franco de Gouden Schelp voor beste film binnengehaald. De jury onder leiding van steracteur John Malkovich koos de komedie over het maken van “The Room” van Tommy Wiseau (2003), een van de slechte films ooit, boven de zestien andere films in de officiële competitie. De Zilveren Schelp voor beste regie ging zaterdag op de 65ste editie van het filmfestival in de Spaanse badstad San Sebastian voor de eerste keer ooit naar een vrouw. De Argentijnse Anahi Berneri mocht de prijs in ontvangst nemen voor “Alanis”, een film over de moeilijkheden van een prostituee in Buenos Aires.
De prijs voor beste acteur ging naar de Roemeen Bogdan Dumitrache voor zijn vertolking in “Pororoca” van Constantin Popescu, beste actrice is de Argentijnse Sofia Gala Castiglione, die de hoofdrol speelt in “Alanis”.
Binnen de officiële selectie vielen daarnaast ook nog “Handia” van Aitor Arregi en Jon Garaño (speciale prijs van de jury), “Una especie de familia” van Diego Lerman (beste scenario) en “Der Hauptmann” van Florian Ballhaus (beste cinematografie) in de prijzen.

Bron: Belga