Primera Division - Barcelona wint achter gesloten deuren van Las Palmas

In een leeg Camp Nou heeft FC Barcelona zondag met 3-0 van Las Palmas gewonnen. Tot vlak voor de aftrap was onduidelijk of de wedstrijd zou doorgaan door de spanningen rond het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum. Las Palmas koos expliciet voor het andere kamp, en speelde met een Spaanse vlag op het truitje.

Barça wilde eigenlijk liever niet spelen, maar dan dreigde een forfaitnederlaag. Met een wedstrijd zonder publiek werd uiteindelijk, pas 25 minuten vooraf, voor een tussenoplossing gekozen. Een supportersgroep van Barcelona had vooraf gevraagd om te wedstrijd te annuleren uit steun voor het "onderdrukte Catalaanse volk", en dreigde ermee "eigenhandig ervoor te zorgen dat de wedstrijd niet zou kunnen doorgaan".

De hele eerste helft leek Barcelona zijn supporters te missen, en bleef het 0-0. Kort na de rust maakte Sergio Busquets (49.) er met een kopbaldoelpunt toch 1-0 van. In de laatste twintig minuten ontbond Lionel Messi zijn duivels, en scoorde nog twee keer (70., 77.), zijn tiende en elfde van het seizoen.

Barcelona blijft met 21 op 21 zijn perfecte parcours verderzetten, al was de hele club vooral met het referendum bezig. "We zijn bezorgd over wat er aan het gebeuren is", zei voorzitter Josep Maria Bartomeu bij sportzender beIN Sports.