Jupiler Pro League - Anderlecht pakt in extremis de zege in Clasico tegen Standard

Landskampioen RSC Anderlecht heeft zondagavond op de negende speeldag in de Jupiler Pro League de eerste Clasico van het seizoen met het kleinste verschil (1-0) gewonnen van een zwalpend Standard. Na een bijzonder magere eerste helft en een betere tweede helft leek de wedstrijd in het Constant Vanden Stockstadion op een 0-0 gelijkspel af te stevenen, totdat Henry Onyekuru één minuut voor het einde van de reguliere speeltijd op voorzet van Leander Dendoncker de enige treffer van de partij voorbij de bezoekende doelman Ochoa kopte.

Met de tweede zege op rij schuift Anderlecht met vijftien punten in de stand op naar een met Antwerp gedeelde zesde plaats. In vier wedstrijden was interim-coach Nicolas Frutos goed voor drie zeges, eerder werden ook Waasland-Beveren en Westerlo (in de Beker) op verplaatsing opzij gezet. Enkel in de Champions League-wedstrijd tegen Celtic liep het grondig mis en lag tactisch mistasten aan de basis van een zware 0-3 thuisnederlaag.

Standard kon in negen wedstrijden slechts evenveel punten sprokkelen en dus blijft het heet onder de voeten van coach Ricardo Sa Pinto. In de stand komen de Rouches dan ook niet verder dan de elfde plaats, op vijftien punten van leider Club Brugge. In de Slag om Vlaanderen haalde de competitieleider het eerder op zondag al met 2-1 van AA Gent. Zondagavond sluiten Zulte Waregem en Lokeren aan de Gaverbeek de negende speeldag af.