Belgen in het buitenland - Nainggolan en co pakken scalp van AC Milan op San Siro

Radja Nainggolan is zondag met AS Roma met 0-2 gaan winnen op het veld van AC Milan. Simon Mignolet speelde met Liverpool 1-1 gelijk tegen Newcastle. Radja Nainggolan speelde de hele wedstrijd met AS Roma. Het was lang wachten op een doelpunt, maar in het laatste kwart van de wedstrijd maakte de Romeinen Milan op vijf minuten tijd af. Edin Dzeko (72.) opende de score, gevolgd door Alessandro Florenzi (77.). Milan moest de laatste tien minuten met een man minder verder na de tweede gele kaart van Hakan Çalhanoglu, maar de score bleef dezelfde. Roma komt met vijftien punten op zes eenheden van leider Napoli, maar heeft nog een wedstrijd te goed.

Simon Mignolet nam bij Liverpool zijn plaats onder de lat terug in op het veld van Newcastle. In de Premier League is hij nog altijd de nummer één. Philippe Coutinho, die de aandacht terug op Liverpool kon richten na een afgesprongen transfer naar Barcelona, bracht The Reds net voor het halfuur (29.) op voorsprong. Even later was het Mignolet die zich moest omdraaien na een doelpunt van Joselu. Met 12 op 21 is Liverpool zevende.

In Nederland stonden bij Sparta Rotterdam tegen Roda JC liefst zes Belgen op het wedstrijdblad. Ryan Sanusi startte voor Sparta, Jannes Vansteenkiste voor Roda, dat met 1-2 won. De invalbeurt van Loris Brogno (65.) bleek voor de Rotterdammers niet de oplossing. Alex Craninx, Jorn Vancamp en Célestin Djim kwamen niet van de bank.

Aanvaller Baptiste Guillaume (22) mocht invallen (72.) bij het Franse Angers, dat het tegen Lyon opnam. Het werd 3-3, met voor Lyon onder meer een doelpunt van Nederlander Memphis Depay (41.), een jaar geleden nog voor Manchester United actief.