Barrière begeeft het tijdens Amiens-Lille: 29 gewonden

Barrière begeeft het tijdens Amiens-Lille: 29 gewonden
Barrière begeeft het tijdens Amiens-Lille: 29 gewonden

Bij de instorting van een balustrade tijdens de wedstrijd Amiens-Lille zijn zaterdagavond 29 gewonden gevallen, van wie er 5 erg aan toe zijn. Dat blijkt uit een balans van het ziekenhuis van Amiens. Onder de gewonden zijn ook drie minderjarigen van 17, 16 en 14 jaar oud. Na de openingstreffer door Lille op het veld van Amiens stortte een balustrade van het bezoekersvak in onder het gewicht van de vierende uitsupporters. Leden van het Rode Kruis dienden meteen de eerste zorgen toe, terwijl de scheidsrechter de wedstrijd in het Stade de la Licorne, op de tiende speeldag in de Franse Ligue 1, al na de 16de minuut stillegde.
Het parket van Amiens heeft ondertussen een onderzoek geopend wegens “onopzettelijke verwondingen” om de oorzaak van de instorting te achterhalen, zo bevestigt procureur Alexandre de Bosschère. “We proberen te achterhalen of er specifieke mankementen waren. Wij hebben de site verzegeld en die zal in de komende dagen het onderwerp zijn van een deskundigenonderzoek.”
De voorzitter van Amiens SC, Bernard Joannin, had eerder in de avond al ontkend dat er tekortkomingen waren. “Er waren geen problemen met de barrière. De politiediensten hebben ons gewaarschuwd dat er 200 erg rusteloze ultras op de voor Lille-supporters voorziene parking waren. Ze hebben zich op een erg wanordelijke manier, met meer dan 500 mensen, op die barrière gestort die in perfecte staat was.”
Marc Ingla, CEO van Lille Olympique Sporting Club, doet de uitspraken van Joannin af als “onverantwoord” en stelt zich vragen bij de “organisatie en de veiligheidsvoorschriften door het stadion en de club van Amiens”.

Bron: Belga