Club duwt AA Gent nog dieper in de put

Het ontslag van Hein Vanhaezebrouck heeft niet voor een shockeffect gezorgd bij AA Gent. De Buffalo's verloren de ‘Slag om Vlaanderen' van Club Brugge (2-1) en blijven onderin hangen.

Al na een kwartier opende Dennis de score namens de thuisploeg. De Nigeriaan kopte een vrije trap van Vormer in doel, waarna Wesley en Vanaken verzuimden om de Brugse voorsprong verder uit te diepen.

Halverwege de eerste helft kwam AA Gent langszij dankzij Kubo, die maximaal profiteerde van een uitschuiver van Club-doelman Horvath.

Cools als matchwinnaar

De Japanner trof later ook nog de paal, maar het was blauw-zwart dat in de tweede helft de winning goal scoorde. Die kwam op naam van Cools, en wel met een verschroeiende uithaal.

Dankzij de krappe 2-1 zege blijft Club in het klassement comfortabel aan de leiding, terwijl Gent ook zonder Vanhaezebrouck voorlopig in de onderste regionen blijft hangen.

Oostende herademt

Dat geldt ook voor KV Oostende, al heeft de kustploeg de kentering ingezet. Onder Adnan Custovic boekte de kustploeg zaterdagavond eindelijk zijn eerste overwinning van het seizoen.

Belga / K. Desplenter

Op bezoek bij de buren uit Kortrijk bogen Berrier en Gano een achterstand om in 1-2 winst. Eupen, dat een 3-1 voorsprong uit handen gaf tegen Racing Genk, is zo alleen laatste.