Proximus League – Westerlo kruipt na zege tegen Tubeke weg uit kelder van klassement

Proximus League - Westerlo kruipt na zege tegen Tubeke weg uit kelder van klassement

Westerlo heeft zaterdag op de achtste speeldag van de heenronde in de Proximus League (1B) zijn tweede competitiezege van het seizoen geboekt. Op het veld van hekkensluiter Tubeke, dat een uur met een man minder speelde, gingen de Kemphanen met 1-2 winnen. De thuisploeg moest na 28 minuten met tien verder na een tweede gele kaart voor Weymans. Westerlo profiteerde daar pas in de tweede helft van. Daniel Christensen (55.) opende de score, waarna Christian Osaguona (75.) de score verdubbelde. Door de snelle aansluitingstreffer van Florent Stevance (77.) werd het nog even spannend in Tubeke, maar de Kemphanen gaven hun tweede overwinning op rij niet meer uit handen.
Westerlo heeft zeven speeldagen moeten wachten op een eerste overwinning, maar pakt nu zes op zes en rukt zo op naar de vierde plaats. Tubeke blijft laatste.
Eerder op zaterdag hield OH Leuven de drie punten thuis tegen Roeselare (2-0). Vrijdag al ging Cercle Brugge met 1-2 winnen bij Union. Zondag sluiten Beerschot Wilrijk en Lierse de speelronde af.

bron: Belga