Jupiler Pro League - Waasland-Beveren zet Antwerp vlot opzij in derby, KV Mechelen pakt een punt in Moeskroen

Waasland-Beveren heeft zaterdag op de negende speeldag in de Jupiler Pro League de derby tegen Antwerp met overtuigende 3-0 cijfers gewonnen. Alle doelpunten vielen na de pauze op de Freethiel. Aleksandar Boljevic opende na 46 minuten de score, seizoensrevelatie Morioka (64.) en invaller Tuur Dierckx (81.) zorgden voor de 3-0 eindstand. Voor Dierckx was het een treffer tegen zijn vorige werkgever. In de stand komt Waasland-Beveren met twaalf punten op de zevende plaats naast Anderlecht, Antwerp is zesde met vijftien punten.

KV Mechelen kwam op Le Canonnier 2-0 achter via Olinga (9.) en Taiwo Awoniyi (26.), maar Schoofs (76.) en Cobbaut (90.+2) zorgden in het slotkwartier nog voor een puntendeling. Bij de gelijkmaker werd de assist gegeven door niemand minder dan de mee opgerukte Mechelen-doelman Colin Coosemans. Malinois klimt met acht punten naar de twaalfde plaats, Moeskroen is met zeventien punten derde.

Zaterdagavond staat er nog één wedstrijd op het programma, met het duel tussen rode lantaarn KV Oostende en KV Kortrijk. Eerder op zaterdag dwong Racing Genk een 3-3 gelijkspel af in Eupen.

Vrijdagavond won Charleroi de openingswedstrijd van de negende speeldag in de Jupiler Pro League met het kleinste verschil (0-1) op bezoek bij Sint-Truiden. Op Stayen zorgde Mamadou Fall na 51 minuten voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Zondagavond (18u) wordt in het Constant Vanden Stockstadion de eerste Clasico van het seizoen tussen landskampioen RSC Anderlecht en Standard op gang gefloten. Club Brugge opent zondagnamiddag (14u30) in het Jan Breydelstadion de debatten in de Slag om Vlaanderen tegen AA Gent. Club verloor dit seizoen nog maar één keer, Gent kon nog maar één keer winnen. Om 20u sluiten Zulte Waregem en Lokeren deze negende speeldag af. Essevee krijgt dan een kans op revanche na het 2-0 verlies donderdagavond in de Europa League op het veld van Lazio.