Jupiler Pro League - Racing Genk dwingt 3-3 gelijkspel af in Eupen

Eupen en Racing Genk hebben 3-3 (rust: 2-0) gelijkgespeeld in de eerste zaterdagavondwedstrijd van de negende speeldag in de Jupiler Pro League. Nochtans zag het er voor de Genkenaars en hun coach Albert Stuivenberg lange tijd niet goed uit aan de Kehrweg, waar ze na doelpunten van Siebe Blondelle (12.) en Akram Afif (40.) tegen een 2-0 achterstand bij de rust aankeken. Na de aansluitingstreffer van aanwinst Marcus Ingvartsen (53.), leek de wedstrijd iets voor het uur bij de 3-1 van Mbaye Leye (57.) gespeeld. Na 67 minuten kwamen de Limburgers echter terug tot 3-2, nadat de bal op de stip was gegaan wegens handspel van Wagué in de zestien. Scheidsrechter Verboomen had het aanvankelijk niet gezien, maar wees na het bekijken van de beelden toch naar de stip. Siebe Schrijvers had vervolgens wat geluk nodig om het leer voorbij thuisdoelman Van Crombrugge te krijgen. Even later had de bal opnieuw op de stip gemoeten na duidelijk handspel van Ocansey, maar deze keer gaf de ref geen kik. Het was slechts uitstel voor de thuisploeg, want Ingvartsen zorgde uiteindelijk met een klassedoelpunt na 78 minuten toch nog voor de 3-3. Voor de Deense spits waren het zijn eerste competitiedoelpunten in Genkse loondienst.

Met het punt na een aangename wedstrijd schieten beide teams niet veel op in de stand. Eupen blijft voorlaatste met vijf punten, Genk schuift voorlopig met tien punten een plaats op naar de achtste stek.

Zaterdagavond staan er nog drie wedstrijden op het programma. Het verrassend sterke Moeskroen ontvangt KV Mechelen om 20u op Le Canonnier, Waasland-Beveren en Antwerp spelen voor het eerst in jaren nog eens de derby. Om 20u30 gaat rode lantaarn KV Oostende dan weer op bezoek bij KV Kortrijk.

Vrijdagavond won Charleroi de openingswedstrijd van de negende speeldag in de Jupiler Pro League met het kleinste verschil (0-1) op bezoek bij Sint-Truiden. Op Stayen zorgde Mamadou Fall na 51 minuten voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Zondagavond (18u) wordt in het Constant Vanden Stockstadion de eerste Clasico van het seizoen tussen landskampioen RSC Anderlecht en Standard op gang gefloten. Club Brugge opent zondagnamiddag (14u30) in het Jan Breydelstadion de debatten in de Slag om Vlaanderen tegen AA Gent. Club verloor dit seizoen nog maar één keer, Gent kon nog maar één keer winnen. Om 20u sluiten Zulte Waregem en Lokeren deze negende speeldag af. Essevee krijgt dan een kans op revanche na het 2-0 verlies donderdagavond in de Europa League op het veld van Lazio.