Jupiler Pro League - KV Oostende pakt in Kortrijk eerste zege van het seizoen

door
Belga
Leestijd 2 min.

KV Oostende heeft zaterdagavond op de negende speeldag in de Jupiler Pro League zijn eerste zege van het seizoen geboekt. De Oostendenaars wonnen met 1-2 op het veld van KV Kortrijk. Op slag van rusten kwam Oostende nochtans op achterstand in het Guldensporenstadion na een doelpunt van Abdul Ajagun, invaller Franck Berrier (59.) en topschutter Zinho Gano (74.) zorgden na de pauze voor een Oostendse zege. In de slotminuten moest de thuisploeg nog met tien voort, na de uitsluiting voor Kristof D'Haene.

In de stand komt KV Oostende met vijf punten op gelijke hoogte van Eupen, dat door een slechter doelpuntensaldo de rode lantaarn in ontvangst mag nemen. KVK blijft met negen punten in de middenmoot bengelen.

Eerder op zaterdag dwong Racing Genk een 3-3 gelijkspel af in Eupen en won Waasland-Beveren de derby tegen Antwerp met overtuigende 3-0 cijfers. KV Mechelen sprokkelde dan weer een punt op het veld van Moeskroen (2-2).

Vrijdagavond won Charleroi de openingswedstrijd van de negende speeldag in de Jupiler Pro League met het kleinste verschil (0-1) op bezoek bij Sint-Truiden. Op Stayen zorgde Mamadou Fall na 51 minuten voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Zondagavond (18u) wordt in het Constant Vanden Stockstadion de eerste Clasico van het seizoen tussen landskampioen RSC Anderlecht en Standard op gang gefloten. Club Brugge opent zondagnamiddag (14u30) in het Jan Breydelstadion de debatten in de Slag om Vlaanderen tegen AA Gent. Club verloor dit seizoen nog maar één keer, Gent kon nog maar één keer winnen. Om 20u sluiten Zulte Waregem en Lokeren deze negende speeldag af. Essevee krijgt dan een kans op revanche na het 2-0 verlies donderdagavond in de Europa League op het veld van Lazio.

bron: Belga