Drie gewesten eind december in eerste ‘Belgian cup of cuisine’

De eerste editie van de ‘Belgian cup of cuisine’ krijgt op 30 december zijn beslag in het Koninklijk Circus van Brussel. Aan de wedstrijd nemen drie regionale teams deel met enkel gerenommeerde chefs uit Brussel, Wallonië en Vlaanderen. Een première, aldus organisator Olivier Viatour. Het Brusselse team wordt aangevoerd door Alexandre Dionisio (“Villa in the sky”**) en heeft als leden Jean-Pierre Bruneau (“Bruneau”*), Giovanni Bruno (“Senzanome”*), Mélanie Englebin (“Cécila”), Mathieu Jacri (“Villa Emily”*) en banketbakker Sébastien Oger. Team Wallonië staat onder leiding van Pierre Résimont (“L’Eau vive”**) terwijl de kapitein van het Vlaamse team nog niet werd onthuld. Er lopen momenteel naar verluidt gesprekken met een van de driesterrenchefs (Peter Goossens van “Hof van Cleve”*** of Gert De Mangeleer van “Hertog Jan”***, nvdr).
Er worden drie wedstrijden voorzien van telkens twee uren. Ze worden zoals sportwedstrijden van commentaar voorzien. Eerst strijdt Vlaanderen tegen Brussel (12-14 uur), daarna volgen Brussel-Wallonië (16-18 uur) en tot slot Wallonië-Vlaanderen (20-22 uur). De chefs gaan de strijd aan met zelfgekozen producten.
De schotels, gespreid over dertig borden, zullen blind geproefd worden door een jury bestaande uit chefs en leden van de gastronomische media. Het publiek en gebruikers van de sociale media zullen het visueel aspect beoordelen.
Het winnende team stoot door naar een wereldbeker met zestien landen (o.a. VS, Brazilië, Japan, China, India, Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland en Verenigd Koninkrijk) die eind 2018 gedurende twee weken ook in Brussel plaatsvindt.

bron: Belga