Rechtbank Hasselt – Man uit Tielt-Winge staat terecht voor moord op minnares en brandstichting in flat

De Hasseltse correctionele rechtbank stelt vrijdag een agenda op voor het proces van Jan R. uit Tielt-Winge. De 54-jarige man moet zich verantwoorden voor de moord op de 52-jarige Mia Verschueren en voor opzettelijke brandstichting in haar appartement in Sint-Truiden. De feiten speelden zich af op 17 februari 2015. Toen woedde er een brand in haar flat aan de Gorsemweg. De lerares werd dood aangetroffen, maar uit onderzoek bleek dat ze al dood was voordat de brand was uitgebroken.
Het proces vindt wellicht in het voorjaar van 2018 plaats. Het slachtoffer bleek al zes jaren de minnares van Jan R., die er als getrouwde man en vader een dubbelleven op nahield. De bewuste avond van de feiten zouden de twee een hoogoplopende ruzie hebben gekregen, waarbij zij kwetsende en beledigende opmerkingen over de kinderen van Jan zou gemaakt hebben.
Bovendien zou de vrouw gewild hebben dat Jan bij haar introk, terwijl deze zijn vrouw en kinderen niet wilde verliezen. De man verloor vervolgens zijn zelfbeheersing. De vrouw kreeg klappen van een fles wijn op haar hoofd. Tijdens de bluswerken werd het levenloze lichaam van Mia Verschueren naast haar zetel aangetroffen.
Jan R. wordt verdedigd door meesters Michiel Van Kelecom en Victoria Roddi. Vermoedelijk wordt de voorbedachtheid bij de doodslag betwist. De zoon van het slachtoffer stelde zich burgerlijke partij. Zijn belangen worden vertegenwoordigd door de Antwerpse strafpleiter Kris Luyckx.

bron: Belga