Nek-aan-nekrace tussen N-VA en Groen in Antwerpen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Groen zal bij de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen zijn score verdriedubbelen. Dat voorspelt een peiling van de Gazet Van Antwerpen. Het resultaat is een nek-aan-nekrace met N-VA, dat momenteel de burgemeester levert. Volgens de peiling zou N-VA 11,6 procentpunten inboeten ten opzichte van 2012. Groen wint 16,3 procentpunten. De partijen komen daarmee aan scores van respectievelijk 26,1 procent en 24,2 procent.

De andere partijen volgen op een respectabele afstand. Sp.a zou de derde grootste partij worden met 13,6 procent. De socialisten haalden bij de vorige verkiezing in kartel met CD&V nog 28,6 procent. Op de vierde plaats volgt CD&V met 10,2 procent. Vlaams Belang zou 8,7 procent halen. PVDA+ scoort 8,2 procent en Open Vld 6,4 procent. Als sp.a en Groen besluiten om in kartel op te komen zouden ze 30,6 procent van de stemmen halen.

Op de vraag 'Wie zou u verkiezen als volgende burgemeester' kiest 40 procent voor huidig burgemeester Bart De Wever. Uitdager Kris Peeters komt aan 15 procent.

De peiling werd telefonisch afgenomen door Ipsos bij 800 Antwerpenaren. De foutenmarge ligt tussen 3 en 4 procent.

bron: Belga