Jens Keukeleire tekent voor twee seizoenen bij Lotto Soudal

door
Belga
Leestijd 2 min.

Jens Keukeleire rijdt de komende twee seizoenen voor Lotto Soudal. De 28-jarige West-Vlaming komt over van het Australische Orica-Scott, het team waarvan hij sinds 2012 het shirt draagt. Keukeleire won dit seizoen, in het shirt van de nationale ploeg, de Baloise Belgium Tour en werd tweede in Gent-Wevelgem na Greg Van Avermaet. Vorig seizoen pakte hij een etappe in de Vuelta. "Ik was niet op zoek naar een nieuwe ploeg, maar halfweg het seizoen had ik een gesprek met Marc Sergeant en zo is de bal aan het rollen gegaan. Ik was nog altijd erg gelukkig bij Orica-Scott, maar het feit dat Lotto Soudal een Belgische ploeg is, was doorslaggevend in mijn keuze", zegt Keukeleire, die ook een verleden heeft bij het Franse Cofidis (2010-2011). "Ik kijk ernaar uit om samen met de ploegmaats bij Lotto Soudal finales te rijden in het voorjaar. Samen kunnen we er mooie koersen van maken. Ik wil volgend seizoen opnieuw een stap voorwaarts zetten. Ik wil nog sterker worden in eendagswedstrijden, zodat ik fris de finale kan ingaan om mee te doen voor de prijzen."

"Dit jaar won ik de Baloise Belgium Tour en die overwinning was een bewijs van mijn kwaliteiten als allrounder", vervolgt Keukeleire. "Ik heb die zege te danken aan een goede tijdrit, een mooie derde plaats in de Ardennenrit en het sprokkelen van boniseconden in de slotrit. Dergelijke prestatie wil ik graag herhalen."

"Jens is een renner die een grote belasting van wedstrijden aankan, over een grote motor beschikt en zelden geblesseerd is. Hij is heel het seizoen inzetbaar en presteert zeer constant doorheen het seizoen, met de nodige uitschieters. In het voorjaar kunnen we de versterking van Jens zeker gebruiken", stelt Marc Sergeant, sportief manager Lotto Soudal.

bron: Belga