Hugo Broos ereburger van Grimbergen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Hugo Broos wordt vanavond ereburger van Grimbergen. Dat bevestigt Marleen Mertens (CD&V), burgemeester van de Vlaams-Brabantse gemeente. De 65-jarige ex-voetballer en trainer bracht zijn jeugd door in Humbeek, deelgemeente van Grimbergen. Broos werd geboren in Leuven maar woonde jarenlang in Humbeek, waar hij ook voetbalde. "Hij komt er nog geregeld op bezoek bij zijn moeder", zegt burgemeester Mertens. "Het voorstel om Broos het ereburgerschap toe te kennen, komt van Jannik Grooten (CD&V), voorzitter van de gemeenteraad. In april heeft de gemeenteraad dat voorstel goedgekeurd. We hebben lang naar een geschikte datum moeten zoeken omdat Hugo vaak in het buitenland verblijft."

De 24-voudige Rode Duivel wordt vanavond om 18.30 uur gehuldigd in de raadzaal van het gemeentehuis in Grimbergen. Het is overigens al zijn tweede ereburgerschap van 2017. Op 2 mei van dit jaar ontving hij dezelfde titel in zijn West-Vlaamse woonplaats Jabbeke. Dat dankte hij aan het behalen van de Africa Cup met zijn team Kameroen na een zege tegen Egypte in februari van dit jaar.

Broos kende een lange loopbaan als speler bij Anderlecht en Club Brugge. Na zijn actieve carrière trainde hij diverse ploegen. Volgende week verschijnt trouwens de biografie van Broos.

bron: Belga