Elon Musk en zijn bedrijf SpaceX wil al in 2024 mensen naar Mars brengen

Elon Musk en zijn bedrijf SpaceX wil al in 2024 mensen naar Mars brengen

Als alles volgens de plannen verloopt van de Amerikaanse industrieel Elon Musk zullen mensen vanaf 2024 Mars beginnen koloniseren, zo heeft de topman van ruimtevaartbedrijf SpaceX op een internationaal congres in het Australische Adelaide gezegd.

Musk kondigde er de ontwikkeling aan van een nieuwe draagraket met als codenaam BFR (Big Fucking Rocket), en een nieuw ruimtetuig om tot 120 kolonisten naar Mars te vervoeren. SpaceX wil naar eigen zeggen tegen 2022 twee vrachtruimteschepen op de Rode Planeet laten landen, om er systemen voor energievoorziening, grondontginning en voor life-support ten behoeve van latere missies te brengen. De industrieel wil zich niet vastpinnen op de datum, maar ‘aspireert” die wel. “Van dan af zal de Mars kolonie alleen maar groter en groter kunnen worden”, zei Musk. Twee jaar later zou immers een eerste ruimteschip met een bemanning kunnen landen.

Volgens Musk kan de BFR ook dienen voor trips naar het Internationaal Ruimtestation ISS en voor een toekomstig project om een “dorp” op de Maan te bouwen. De nieuwe raket zal honderd meter hoog zijn en zal over 31 motoren beschikken om een nuttige lading van 150 ton in een lage baan rondom onze planeet te brengen. Het ruimteschip zal 48 meter lang zijn en zal veertig cabines voor telkens drie mensen omvatten.

SpaceX wil midden volgend jaar de bouw van het eerste ruimteschip starten. Musk wil kosten drukken door hergebruik van onderdelen en verbeterde technologie.

Musk onthulde reeds in september 2016 naar Mars te lonken.

bron: Belga