Champions League basket (m) - Brussels heeft mirakel nodig na zware nederlaag tegen Ludwigsburg

Brussels heeft vrijdagavond geen goede beurt gemaakt in de derde en tevens laatste voorronde van de Champions League basketbal. Het verloor de heenwedstrijd met 85-59 bij het Duitse Ludwigsburg.

Coach Laurent Monier moest het zonder zijn spelverdeler Augustas Peciukevicius doen, en dat was te merken. Zijn troepen werden in het eerste kwart meteen van het kastje naar de muur gespeeld, en Ludwigsburg stond al snel met 20-6 voor. Aanvallend liep het tweede kwart beter voor de Brusselaars, maar de Duitsers straften defensieve fouten genadeloos af: 47-22.

Ook in de tweede helft kon Brussels nooit een vuist maken, maar de kloof stabiliseerde wel. Uiteindelijk haalde de thuisploeg het met 85-59, waardoor Brussels maandag een kloof van liefst 26 punten moet proberen op te halen. In het geval van uitschakeling wordt Brussels wel nog opgevist in de FIBA Europe Cup.