Anderlecht-coach Frutos wil interim afsluiten met dominant voetbal en zege in Clasico

door
Belga
Leestijd 2 min.

Nu de club nog nazindert van de 0-3 blamage van woensdag tegen Celtic in de Champions League, en de naam van Hein Vanhaezebrouck als nieuwe coach in de wandelgangen alsmaar luider klinkt, dreigt bij Anderlecht de Clasico van komende zondag tegen Standard naar de achtergrond te verdwijnen. Niet zo bij Nicolas Frutos, die tegen de Luikenaars zo goed als zeker zijn laatste match als T1 coacht. "Het is een waar voorrecht om met deze match af te sluiten" vertelde de Argentijn vandaag. Na het vertrek van René Weiler nam Frutos de taken van de Zwitser over, al werd dat geen overdonderend succes. In zijn eerste matchen, een 0-1 bekerzege op Westerlo en een 1-2 overwinning op Waasland-Beveren, pakte Anderlecht de volle buit, maar imponeerde het allerminst. Woensdag in de Champions League volgde dan de totale ontnuchtering. Tegen een niet eens flitsend Celtic verloor paars-wit pijnlijk met 0-3, waardoor een Europese overwintering al meteen ver weg is.

"Ik vind het nog te vroeg om mijn balans op te maken", zo verklaarde Frutos, "maar ik moet bekennen dat die twee zeges erg veel deugd deden. Aan de partij tegen Celtic hou ik uiteraard mindere herinneringen over. Maar we hebben geen tijd om daar lang bij stil te staan, want de volgende opdracht staat al voor de deur. Tegen Standard is een overwinning, met dominant voetbal, een absolute must. We willen zo snel mogelijk een plaats in de top zes bemachtigen."

Meer dan de match tegen Standard gaat de schijnbaar nakende aanstelling van Hein Vanhaezebrouck in het Astridpark over de tongen. Vandaag bevestigden de Brusselaars nog hun interesse in de ex-trainer van AA Gent. "Ik ken Vanhaezebrouck niet persoonlijk, maar ben ervan overtuigd dat hij een groot vakman is", zei Frutos. "Ik was bijvoorbeeld erg onder de indruk van hoe hij met AA Gent de landstitel pakte. Maar wie ook de nieuwe coach wordt, ik hoop dat men hem de tijd gunt om iets neer te zetten en goede resultaten te behalen."

Frutos verstopte de afgelopen weken zijn ambitie niet om (ooit) T1 te worden van Anderlecht. Pikt het dan niet bij de Argentijn dat hij nu allicht opnieuw zakt in de hiërarchie? "Maak je maar geen zorgen over mij", reageerde de ex-spits. "Het was zo voorzien vanaf het begin, dus ik wist het. Ik ben erg gelukkig dat ik met de Clasico kan afsluiten. Zondag de volle buit pakken zou geweldig zijn."

bron: Belga