Maak van je weekend een feest met deze tips

Heb je zin om dit weekend een uitstap in eigen land te plannen, maar weet je niet waar je terechtkan? Hier zijn alvast enkele ideetjes.
door
Jelle
Leestijd 1 min.

Bozar Electronic Arts Festival

Nog t.e.m. 30/09

Jason Merritt/Getty Images/AFP

Brussel - Misschien associeer je het statige BOZAR niet meteen met elektronische muziek, maar dan heb je het verkeerd voor. Het Bozar Electronic Arts Festival verkent nog tot het einde van dit weekend de wereld van de blieps en bytes. Met Jóhan Jóhannsson (foto), componist van de soundtracks voor o.a. Arrival en de nieuwe Blade Runner, heeft het festival op zondag een minimalistische Oscar-nominee als muzikale headliner.

Spellenfestival

01/10

Genk - Nu de herfst officieel is begonnen, is ook het spelletjesseizoen aangebroken - niets leuker toch, dan met wat vrienden knus binnen te kruipen rond een spelbord en je te verliezen in een avond scrabbelen, mens-erger-je-niet of schaken? Wat zeg je, heb je dat wel gezien, die verouderde spelletjes? Dan is het hét moment om af te zakken naar de Limburghal in Genk om je te verdiepen in de nieuwste, spannendste en meest moderne gezelschapspelen van het moment. Op het Spellenfestival kan je kijken en uitproberen zoveel je wilt - zorg alleen dat je tegen maandagochtend weer buiten geraakt.

Festival 20/21

Nog t.e.m. 25/10

Foto Soili Mustapää

Mozart en Beethoven kent iedereen, maar weinig mensen hebben een idee van de muzikale rijkdom van de meer recente eeuwen - de 20ste eeuw bijvoorbeeld, of onze eigenste 21ste. Festival 20/21 wil die ‘onbekend is onbemind'-cirkel doorbreken door met een rijkgevuld programma minder gekende componistennamen als Oestvolskaja, Enescu en Schulhoff voor het voetlicht te brengen. Of wat dacht je van hedendaagse namen als Heleen Van Haegenborgh, Christopher Trapani, Aaron Einbond (foto)? Festival 20/21 is er voor muziekliefhebbers die zich graag op sleeptouw laten nemen langs verrassende muzikale paadjes - voor u, dus.

Dans Dans Dans!

Nog t.e.m. 05/11

Foto Alex Vanhee

Oostende - Moeten we concert- en portretfotograaf Alex Vanhee nog voorstellen - neen, natuurlijk niet. Na jarenlang alle rock- en popgoden gefotografeerd te hebben richtte Vanhee de voorbij twee jaar zijn lens op een nieuw onderwerp: hij schuimde de danstempels af waar de trage souldans ‘popcorn', de statige ballroomdans en de intieme slow nog gedanst worden. Het leverde een keur aan intieme beelden op met een vleugje nostalgie maar vooral veel respect voor de dansers. Op de openingsavond van de expo, zaterdagavond, wordt de Oostendse Langestraat het decor voor een heus popcornfeest.