Dury kiest voor vijf verdedigers tegen Lazio

door
Belga
Leestijd 1 min.

Francky Dury is op zijn hoede voor de wedstrijd bij Lazio Rome op de tweede speeldag in Europa League-groep K. De coach van Zulte Waregem zet vijf verdedigers op het veld. In vergelijking met het team dat zondag met 0-1 ging winnen bij AA Gent voert Dury vier wijzigingen door. Julien De Sart, die een hersenschudding opliep tegen de Buffalo's, Onur Kaya, Peter Olayinka en Ivan Saponjic verdwijnen uit de basiself. Marvin Baudry, Sander Coopman, Grigoris Kastanos en Aaron Leya Iseka mogen Essevee vertegenwoordigen in Rome. Doelman Nicola Leali krijgt vijf verdedigers voor zich met Davy De fauw, Baudry, Michaël Heylen, Timothy Derijck en Brian Hamalainen. Voor de verdediging staat Idrissa Doumbia. Coopman, Nill De Pauw en Kastanos moeten voor de aanvoer richting diepe spits Leya Iseka zorgen.

Coach Simone Inzaghi geeft Jordan Lukaku een basisplaats, links op het middenveld. Aan de andere kant staat Adam Marusic (ex-KV Oostende en ex-KV Kortrijk). Sergej Milinkovic-Savic (ex-Genk) moet plaatsnemen op de bank, net als topspelers Ciro Immobile en Senad Lulic.

Het Stadio Olimpico zal kil aandoen. Na een disciplinaire straf van de UEFA moeten de Romeinen de wedstrijd achter gesloten deuren afwerken, al worden er toch ongeveer 200 fans van Essevee toegelaten.

Zulte Waregem kreeg op de openingsspeeldag een oplawaai van Nice (1-5), terwijl Lazio met 2-3 won in Vitesse.

bron: Belga