Bayern München zet Ancelotti aan de deur

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bayern München heeft een punt gezet achter de samenwerking met coach Carlo Ancelotti. Dat heeft de Beierse club bekendgemaakt. Assistent-coach Willy Sagnol krijgt de leiding tijdelijk in handen. De 58-jarige Italiaan is het slachtoffer van de mindere seizoensstart. Na zes speeldagen in de Bundesliga is Bayern München pas derde met 13 punten, op drie punten van koploper Borussia Dortmund. Gisteren verloor de 'Rekordmeister' met 3-0 van Paris Saint-Germain in de Champions League-poule van Anderlecht. Eerder versloeg Bayern paars-wit met 3-0.

Ancelotti volgde voor het seizoen 2016-17 Pep Guardiola op. Hij veroverde de landstitel en strandde met Bayern in de kwartfinales van de Champions League. Daarin bleek Real Madrid te sterk. In de DFB-Pokal was de halve finale (tegen Borussia Dortmund) het eindstation.

"De prestaties van ons team aan het begin van dit seizoen voldeden niet aan de verwachtingen", verklaart Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge in een persbericht. "De wedstrijd in Parijs heeft duidelijk aangetoond dat we hieruit consequenties moesten trekken. Dat hebben Hasan Salihamidzic (sportdirecteur, nvdr.) en ik vandaag in een open en serieus gesprek tegen hem gezegd. Ik wil Carlo bedanken voor de samenwerking en betreur de recente ontwikkeling. Carlo is mijn vriend en zal dat blijven, maar we moesten hier een professionele beslissing nemen in het belang van Bayern. Ik verwacht nu van de ploeg een positieve reactie en een absolute bereidheid tot presteren, waarmee we onze doelstellingen kunnen bereiken."

Ancelotti kan een mooi palmares voorleggen. Zo won hij als coach driemaal de Champions League: in 2003 en 2007 met AC Milan, in 2014 met Real Madrid. Met de Rossoneri en de Koninklijke pakte hij ook de eindzege op het WK voor clubs. Naast Bayern leidde hij ook AC Milan, Chelsea en Paris Saint-Germain naar de landstitel.

bron: Belga