Vanhaezebrouck op weg naar Anderlecht

Hein Vanhaezebrouck is de gedoodverfde opvolger van René Weiler
Belga / K. Van Accom

Een handtekening ontbreekt voorlopig, maar toch lijkt het een uitgemaakte zaak dat Hein Vanhaezebrouck de nieuwe trainer wordt van Anderlecht. In het Astridpark ligt een contract voor drie seizoenen klaar.

Lang zal de West-Vlaming dus niet zonder werk gezeten hebben na zijn ontslag bij AA Gent. Woensdag maakte Vanhaezebrouck bekend dat hij de deur achter zich dicht trok in de Ghelamco Arena. Mogelijk zit hij zondag al op de paars-witte bank voor de ‘topper’ tegen Standard.

“Geen akkoord”Mogelijk, want voorlopig ontkent het bestuur van Anderlecht dat de deal al beklonken is. Dat lieten de Brusselaars vanavond weten in een korte mededeling. «Naar aanleiding van de zopas verschenen berichtgeving die door sommige media de wereld is ingestuurd, benadrukt RSC Anderlecht dat er geen akkoord is met Hein Vanhaezebrouck», klonk het.

Frutos gebuisd

Toch lijkt er weinig twijfel te bestaan over wie de opvolger van René Weiler wordt. De brandend ambitieuze interimcoach Nicolas Frutos kreeg na het vertrek van de Zwitser vier wedstrijden om zijn kunnen als T1 te bewijzen, maar lijkt nu al in zijn opzet mislukt.

In het Champions League-duel van woensdagavond tegen Celtic maakte de Argentijn alvast geen goede beurt. Anderlecht ging na een tenenkrullend slechte prestatie met de billen bloot tegen de Schotse kampioen, waardoor het vervolg van de Europese campagne flink gehypothekeerd is.

Aanvallend voetbal

Manager Herman Van Holsbeeck gaf voor die match ook openlijk toe dat Vanhaezebrouck een interessante kandidaat is. Het is een publiek geheim dat ze in Brussel snakken naar een trainer die de ploeg aanvallend en dominant kan laten spelen, wat exact de speelstijl is waar Vanhaezebrouck voor staat