Zulte Waregem staat al met de rug tegen de muur

In de Europa League staat Zulte Waregem morgenavond voor zijn eerste uitwedstrijd van deze campagne. Op de tweede speeldag in groep K is Essevee te gast bij Lazio Roma, dat achter gesloten deuren moet spelen.
door
Maarten
Leestijd 2 min.

Voor een heksenketel hoeven ze bij Zulte Waregem dus niet bang te zijn. Het Stadio Olimpico zal akelig leeg zijn, op een tweehonderdtal meegereisde supporters van de Belgische bekerwinnaar na.

Dat is het gevolg van een straf die de Europese voetbalbond UEFA heeft opgelegd aan Lazio, na eerdere incidenten met de Romeinse aanhang. Voor de sfeer is het geen meevaller, maar sportief zou het wel eens een voordeel kunnen zijn.

Ciro Immobile 

Na de pijnlijke 1-5 pandoering op de openingsspeeldag tegen Nice kan Zulte Waregem zich eigenlijk geen nieuwe nederlaag veroorloven. Een 0 op 6 zou de kansen op Europese overwintering meteen flink hypothekeren, al zijn de Italianen op papier natuurlijk favoriet.

Zo won Lazio afgelopen weekend nog met ruime 0-3 cijfers op het veld van staartploeg Hellas Verona. Topschutter Ciro Immobile nam toen twee goals voor zijn rekening en zit ondertussen al aan acht stuks in zes competitiewedstrijden. Ook Adam Marusic (ex-KV Oostende) stond toen aan het kanon, terwijl Rode Duivel Jordan Lukaku halverwege de tweede helft gewisseld werd.

Voorlopig staat Lazio vierde in de Serie A. In de Europa League boog het op de eerste speeldag een 2-0 achterstand om in een 2-3 zege tegen Vitesse.

De leiding is in handen van de Oostenrijkse scheidsrechters Harald Lechner, die vorig seizoen Anderlecht-Qabala floot. De aftrap is al om 19u.