Verbod voor sugardatingcampagne in heel Brussels gewest

door
Belga
Leestijd 1 min.

Brussels minister-president Rudi Vervoort legt een verbod op voor reclameboodschappen van de datingsite Rich Meet Beautiful. Dat laat hij woensdag weten. Hij noemt de website in een persbericht niet bij naam, maar zegt niet te willen weten van "de smerige publiciteitscampagne die losbandigheid bij jongeren en prostitutie bij studenten bevordert onder het voorwendsel van 'het verhogen van de levensstandaard'". Over de campagne van het Noorse Rich Meet Beautiful was de voorbije dagen heel wat te doen. Leuven legde een verbod op, net als verschillende Brusselse gemeenten. Brussels staatssecretaris Bianca Debaets kondigde gisteren al aan dat ze een klacht tegen de datingsite indient, nu weert minister-president Vervoort de campagne dus van heel het grondgebied van het Brussels gewest. Hij wil naar eigen zeggen de burgemeesters van de Brusselse gemeenten niet aan hun lot overlaten bij het aanpakken "van dergelijke ontoelaatbare praktijken".

Vervoort zegt dat hij verontrust is door "de banalisering van zo'n fenomeen". Daarom wil hij alle wettelijke middelen inzetten om de sugardatingcampagne ook op het internet aan te pakken. Het gewest staat in contact met de Brusselse procureur des Konings.

Met zijn campagne wil Rich Meet Beautiful studentes koppelen aan bijvoorbeeld oudere, welgestelde zakenmannen. De campagne richt zich op studenten tussen 18 en 26 jaar. Er werd al een klacht ingediend bij de Jury voor Ethische Praktijken, die de klacht volgende week dinsdag zal behandelen.

bron: Belga