Veertien mensen gedood door “gewapende groep” in ontwenningscentrum

Gisterenavond zijn minstens 14 mensen gedood en acht verwond in Chihuahua, Noord-Mexico, volgens de lokale politie. Dat gebeurde toen een “gewapende groep” een ontwenningscentrum voor drugsverslaafden aanviel. “Een gewapende groep is het ontwenningscentrum Uniendo Familias binnengegaan en heeft op de patiënten geschoten. Veertien onder hen werden gedood, en acht verwond”, zei het veiligheidssecretariaat van de stad Chihuahua, de hoofdstad van de gelijknamige staat. Op het moment van de aanval waren ongeveer 25 mensen aanwezig.

De staat Chihuahua, die grenst aan de Verenigde Staten, is één van de Mexicaanse staten die het zwaarst getroffen wordt door drugsgeweld. Het beruchte Juárezkartel is er actief, en rivaliseert er met andere criminele bendes zoals het Sinaloakartel.De afgelopen tien jaar vonden minstens zes aanvallen plaats op re-integratiecentra, volgens de overheid omdat rivaliserende bendes geloven dat hun vijanden zich schuilhouden in de centra.

In 2006 verklaarde de Mexicaanse overheid de oorlog aan de drugkartels, en sindsdien zijn er al 200.000 mensen omgekomen of vermist geraakt.

Bron: Belga