Tot nader order geen enkele vlucht tussen luchthaven Luik en China vanaf 7 oktober

Vanaf 7 oktober zal er tot nader order geen enkele vlucht zijn tussen de luchthaven van Luik en China. Dat is woensdag vernomen bij de woordvoerder van de luchthaven. De beslissing volgt op de geschrapte vlucht van VIM Airlines in de nacht van maandag op dinsdag, die 341 Chinese passagiers naar hun land zou terugbrengen. De Russische luchtvaartmaatschappij heeft financiële problemen. De Chinese touroperator U-Tour bekommert zich om de 341 passagiers en zoekt voor hen plaatsen op vluchten naar China. Voor het merendeel van hen is al een oplossing gevonden.
De Chinese vluchten op de luchthaven zijn tot en met zaterdag geannuleerd. Van maandag tot en met zaterdag 7 oktober zullen vier repatriëringsvluchten plaatsvinden.
Het vliegtuig staat nog steeds op het Luikse tarmac. “Het behoort niet toe tot VIM, maar tot een leasingsmaatschappij, die snel zal beslissen over de plaats en het gebruik ervan”, aldus nog de woordvoerder.
VIM Airlines kampt met financiële problemen. “Het werkkapitaal is opgedroogd, de financiering is bevroren en de dienstverlening op de luchthavens is opgeschort”, stelde de maatschappij deze week in een Facebook-bericht.

bron: Belga