Nicolas Frutos start tegen Celtic met Gerkens, Chipciu, Onyekuru en Teodorczyk

door
Belga
Leestijd 2 min.

Nicolas Frutos heeft zijn elftal opnieuw op enkele plaatsen gewijzigd voor zijn derde duel als interim-coach van Anderlecht tegen het Schotse Celtic op de tweede speeldag in Champions League-groep B. Emmanuel Sowah, Nicolae Stanciu, Massimo Bruno en Hamdi Harbaoui verdwijnen uit de basiself in vergelijking met het team dat zaterdag gevleid met 1-2 ging winnen bij Waasland-Beveren. Alexandru Chipciu, Pieter Gerkens, Henry Onyekuru en Lukasz Teodorczyk maken hun opwachting.

In het Constant Vanden Stockstadion kiest de Argentijn voor Frank Boeckx in doel. De uitblinker tegen Waasland-Beveren krijgt de voorkeur op Matz Sels. De verdediging bestaat uit Chipciu, Uros Spajic, Olivier Deschacht en Dennis Appiah. Met Leander Dendoncker, die mogelijk zal inzakken tussen de verdedigers, Gerkens en Adrien Trebel opteert Frutos voor een stevige buffer op het middenveld. Sofiane Hanni en Onyekuru moeten voor de aanvallende impulsen zorgen. Voorin staat Teodorczyk, hersteld na zijn blessure.

Ook Kara Mbodji behoort opnieuw tot de selectie. De verdediger zit op de bank. Achter de naam van Ivan Obradovic (scheenbeen) stond een vraagteken, de linksachter ontbreekt op het wedstrijdblad. Sven Kums is geschorst na zijn rode kaart op de eerste speeldag bij Bayern München.

Bij Celtic posteert Brendan Rodgers Dedryck Boyata centraal achterin. De Franse aanvaller Moussa Dembélé, terug na een lange revalidatie, zit op de bank.

Op de eerste speeldag verloor Anderlecht met 3-0 bij Bayern München. Celtic kreeg thuis een 0-5 oplawaai van Paris Saint-Germain. Het duel tussen de Belgische en Schotse kampioenen lijkt dan ook vooral belangrijk te zijn voor de derde plaats in de poule. Die geeft recht op een ticket voor de 16e finales van de Europa League. "We spelen thuis, dus zijn we favoriet. We gaan vol voor de overwinning. Zowel voor Anderlecht als voor Celtic is dit een sleutelwedstrijd voor de derde plaats", zei Frutos dinsdag op de persconferentie voor de wedstrijd.

bron: Belga