Nederland start als topfavoriet in Motorcross der Naties

door
Belga
Leestijd 2 min.

Dit weekend vindt in Groot-Brittannië in Winchester, op het circuit van Matterley Basin, de 71e editie van de Motorcross der Naties plaats. Nederland lijkt dit jaar de grote favoriet op de eindzege. Eén keer per jaar laten de motorcrossers hun teambelangen achterwege en strijden ze voor het nationaal belang. Negenendertig landen zullen in Engeland aan het vertrek staan. Nederland start in 2017 als favoriet, op korte afstand gevolgd door Frankrijk, de Verenigde Staten en België. Met Glenn Coldenhoff (MXGP), Brian Bogers (MX2) en de in uitstekende vorm verkerende vice-wereldkampioen in de MXGP Jeffery Herlings (Open) telt de Nederlandse selectie, vorig jaar tweede, drie uitstekende rijders.

Van Belgische zijde selecteerde bondscoach Joël Smets Kevin Strijbos (MXGP), Jeremy Van Horebeek (Open) en Julien Lieber (MX2). Smets selecteerde in eerste instantie ook Clément Desalle, maar hij viel uit met een rugblessure en werd vervangen door Strijbos. Vorig jaar werd België vierde in de Motorcross der Naties. Voor Frankrijk staan Romain Fèbvre (MXGP), Christophe Charlier (MX2) en Gautier Paulin (Open) aan de start in Winchester. De Fransen wonnen de voorbije drie edities van de Motorcross der Naties, maar hadden het lastig een derde rijder - na Fèbvre en Paulin - te vinden. De keuze voor endurance-rijder Charlier is dan ook opvallend.

De Verenigde Staten ten slotte, nog steeds gecoacht door Roger De Coster en vorig jaar derde, komen met een jong maar talentvol team aan de start met Cole Seely (MXGP), Zach Osborne (MX2) en Thomas Covington (Open).

bron: Belga