Kathleen Coessens wordt nieuwe directeur Koninklijk Conservatorium Brussel

door
Belga
Leestijd 2 min.

Op 1 oktober gaat Kathleen Coessens aan de slag als de nieuwe directeur van het Koninklijk Conservatorium Brussel (KCB), een van de School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel. Ze volgt Peter Swinnen op, die de voorbije negen jaar aan het hoofd stond van het KCB. Coessens wordt zo de vijfde directeur in de geschiedenis van de instelling. Coessens had in haar beleidsnota aandacht voor gedragenheid, reflectie en openheid, maar eveneens voor excellentie, talent en uitstraling. Ze wist zo de selectiecommissie te overtuigen. "Haar visie op de toekomst van de hogeschool is er een die zich bewust is van de uitdagingen waar het muziekonderwijs in de 21ste eeuw mee te kampen heeft. Door het openen van de muzikale deuren van het Conservatorium naar de samenleving en diens diversiteit moet het KCB een open huis worden met aandacht voor haar internationale positie en de grootstedelijke multiculturaliteit in Brussel", luidt het woensdag in een persbericht van het KCB.

Kathleen Coessens is naast musicus ook filosoof. Aan de Ecole Cortot in Parijs en het Koninklijk Conservatorium Brussel studeerde ze muziek (hoger diploma piano en kamermuziek) en aan de Vrije Universiteit Brussel vervolgde ze haar academische carrière met een studie in de filosofie, sociologie en psychologie. Naast haar rol als directeur blijft Coessens ook nog actief als docente Artistieke Onderzoekspraktijken aan het KCB.

Helmut De Backer werd verkozen als opleidingshoofd Muziek nadat deze positie vrij kwam door het vertrek van Coessens. Peter Swinnen neemt zijn vroegere rol als docent Compositie en Muziektechnologie weer op.

Het KCB viert dit jaar zijn 50e jubileum.

bron: Belga