Hein Vanhaezebrouck: "Er is nood aan een nieuwe wind binnen AA Gent"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Hein Vanhaezebrouck nam na voorzitter Ivan De Witte het woord tijdens de druk bijgewoonde persconferentie in het nieuwe oefencomplex van AA Gent in Oostakker.

"Ik sta erop eerst voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie te bedanken voor de fijne samenwerking die we hadden de afgelopen jaren", opende Vanhaezebrouck. "Zij hebben mij de kans gegeven om van deze club iets moois te maken. Samen hebben wij fantastische resultaten bereikt. We werden kampioen, speelden daaropvolgend de Champions League met een 1/8 finale tot gevolg en ook in de Europa League werd AA Gent op de kaart gezet. Maar dit seizoen begon slecht en het loopt nog altijd niet goed. Wij misten totaal onze start. Natuurlijk speelden bepaalde elementen een rol in die neerwaartse spiraal maar ik had de afgelopen dagen het gevoel dat het op was."

"Er is nood aan een nieuwe wind binnen AA Gent, zoveel is duidelijk", vervolgde HVH. "Maar ik kon die niet meer brengen. Ik blijf fier op hetgeen we samen realiseerden. Diverse spelers zijn echt gegroeid naarmate de jaren. Ik denk daarbij direct aan jongens als Asare, Neto en Foket om er nog maar enkele op te noemen. Ik heb ook veel in return gehad van die mannen. AA Gent investeerde afgelopen maanden in de jeugd. Zij zijn de toekomst van deze club. Het doet pijn afscheid te moeten nemen maar er was geen andere weg. En ik wil ook nog meegeven dat ik met niemand anders gesproken heb en dat de kans zelfs bestaat dat ik een hele poos niet als trainer aan de slag ga."

bron: Belga