Europa League - Francky Dury hoopt tegen Lazio op goed wedstrijdbegin

door
Belga
Leestijd 2 min.

Zulte Waregem staat donderdag voor een mooie uitdaging op de tweede speeldag van de Europa League. De troepen van coach Francky Dury nemen het dan op tegen Lazio Rome, vierde in de Italiaanse Serie A, in het Stadio Olimpico. "Lazio heeft een geweldig team en doet het goed in eigen land", verklaarde Dury woensdag op de voorafgaande persconferentie. Zulte Waregem begon aan zijn Europese campagne met een 1-5 nederlaag tegen het Franse Nice. "We begonnen goed aan die partij en we hadden terug in de wedstrijd kunnen komen. Nu moet ons Europese verhaal een goed vervolg krijgen. We moeten onze kwaliteiten tonen. Elke trainer wil winnen. We hebben respect voor Lazio, maar we kennen onze waarde. Het zal belangrijk worden om goed aan de wedstrijd te beginnen, zoals we zondag tegen Gent deden."

De wedstrijd tegen Lazio zal zonder supporters afgewerkt worden door de straf die Lazio kreeg na de ongeregeldheden tegen Sparta Praag in maart 2016. "Dat is jammer. Zowel voor Lazio als voor Zulte Waregem als voor het voetbal, want de Europa League moet het voetbal promoten. De sfeer van de supporters zal een gemis zijn."

Met Nicola Leali heeft Zulte Waregem een Italiaanse doelman tussen de palen staan. "Het is altijd mooi om terug te keren naar Italië en tegen een grote club zoals Lazio te spelen. Het is een ploeg die zeer goed speelt. Op dit moment is Ciro Immobile in vorm. Hij scoort voortdurend en hij is zeer gevaarlijk. We zitten in een moeilijke poule. Lazio en Nice zijn grote ploegen en ook Vitesse heeft een goed team. We hebben zeker ambitie om de groepsfase te overleven, dat is onze droom."

bron: Belga