Agent die in contact zou gestaan hebben met terroristen voor raadkamer verschenen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Mohammed S., de agent die in de cel zit omdat hij in contact zou gestaan hebben met terroristen, is afgelopen voormiddag voor de Brusselse raadkamer verschenen. Zijn advocaat, meester Romain Delcoigne, heeft daar om de vrijlating van de man gevraagd maar gaf verder geen commentaar over het dossier. De beslissing van de raadkamer valt in de loop van de namiddag. Mohammed S. werkte als als dispatcher bij de politiezone Brussel-Noord (Evere/Schaarbeek/Sint-Joost-ten-Node). Zo wist hij onder meer waar en wanneer invallen zouden plaatsvinden. Het Brusselse gerecht en het Comité P, dat de politie controleert, voerden echter al wekenlang onderzoek naar de man omdat vermoed werd dat hij via de berichtendienst WhatsApp geheime informatie doorspeelde aan terreurverdachten.

Verschillende media meldden dat de man in contact gestaan zou hebben met Yassine Atar, de broer van Oussama Atar die gezien wordt als het vermoedelijke brein achter de aanslagen van 22 maart in Brussel en Zaventem. De broers Atar zijn ook neven van de broers El Bakraoui, die zich opbliezen in Maalbeek en Zaventem.

Het contact zou dateren van voor de aanslagen. De inhoud van de berichten is niet bekend, maar was wel voldoende voor de onderzoeksrechter om hem aan te houden op verdenking van passieve corruptie en schending van het beroepsgeheim.

bron: Belga