Anderlecht gaat tegen Celtic “vol voor de overwinning”

Anderlecht gaat tegen Celtic
Belga / V. Lefour

Anderlecht ontvangt vanavond Celtic Glasgow voor misschien wel de belangrijkste wedstrijd van de hele Champions League-campagne. Interim-coach Nicolas Frutos duwt zijn ploeg in de favorietenrol.

Veel stress lijkt Frutos niet te hebben voor de clash tegen de Schotse kampioen. “We spelen thuis dus we zijn de favoriet. We gaan vol voor de overwinning”, laat de rijzige Argentijn daags voor de wedstrijd optekenen. “We gaan proberen ons eigen spel te spelen, kansen te creëren en de ruimtes te bespelen.”

Er staat nochtans wel wat druk op de ketel is het Astridpark. In de veronderstelling dat de eerste twee plaatsen in de Champions League-groep van Anderlecht weggelegd zijn voor Bayern München en PSG, zijn de wedstrijden tegen Celtic Glasgow cruciaal om Europees te overwinteren. Dat Anderlecht bovendien heel matig acteert en ook Frutos nog niet voor veel schwung heeft kunnen zorgen, maakt de situatie er niet makkelijker op. Maar dat lijkt de ex-spits van paarswit niet te deren. “Op Anderlecht moet je altijd winnen. Maar ik heb een goed gevoel. Wedstrijden in de Champions League zijn bovendien altijd speciaal.”

“Ik ben klaar voor trainerschap”

Een goed resultaat tegen de Schotten zou ook professioneel een directe impact kunnen hebben voor Frutos. Zijn aanstelling zal na de volgende competitiewedstrijd, tegen Standard nota bene, geëvalueerd worden. “Ik ben nu niet bezig met mijn eigen toekomst. Ik denk dat ik mij al heb kunnen bewijzen, dat ik getoond heb klaar te zijn voor het trainerschap. Maar ik wil niet vooruitlopen, er staat ons nog veel werk voor de boeg”, klonk het zelfzeker.

De coach is wel blij dat hij twee sterkhouders van de ploeg, Kara Mbodji en Lukasz Teodorczyk, opnieuw mag verwelkomen. “Teo en Kara kunnen normaal gezien spelen”, vertelde de Argentijn. “Of ze zullen spelen, is iets anders, maar ze staan ter beschikking. Ik heb de voorbije week veel gewisseld, maar we zullen met onze beste elf spelen. Wie dat zijn, weet ik nog niet. Al heb ik wel al een elftal in mijn hoofd.”