“Vertrouwelijke” documenten in beslag genomen bij huiszoekingen kabinet Demir

Vertrouwelijke documenten in beslag genomen bij huiszoekingen kabinet Demir

Bij de huiszoekingen die vandaag hebben plaatsgevonden in het kabinet van staatssecretaris voor Armoedebestrijding, Gelijke Kansen, Personen met een beperking, Grootstedenbeleid en Wetenschapsbeleid Zuhal Demir zijn een aantal documenten in beslag genomen. Dat meldt het Brusselse parket. Volgens de staatssecretaris ging het om vertrouwelijke documenten maar die vertrouwelijkheid geldt niet ten aanzien van de onderzoeksrechter, aldus het parket. De huiszoekingen kaderen in een gerechtelijk onderzoek rond de International Polar Foundation van Alain Hubert dat al sinds 2014 loopt.

“De onderzoekers hebben bij de huiszoeking de documenten waar ze naar op zoek waren, gevonden en in beslag genomen”, meldt het Brusselse parket. “Bij monde van haar advocaat liet de staatssecretaris verstaan dat de in beslag genomen documenten ‘vertrouwelijke documenten’ zijn, maar deze vertrouwelijkheid geldt niet ten aanzien van de onderzoeksrechter.”
Het parket benadrukt nog dat de staatssecretaris zelf niet geviseerd is door het lopende gerechtelijk onderzoek.bron: Belga