Rode Duivels trekken in november toch niet naar Azië

Rode Duivels trekken in november toch niet naar Azië

De Rode Duivels zullen in november dan toch geen vriendschappelijke wedstrijden in Zuidoost-Azië afwerken. Na protest van spelers en clubs, die opzien tegen de vermoeiende verplaatsing, is gekozen voor een alternatief met twee oefenduels in eigen land. Dat meldt Het Laatste Nieuws vandaag. De KBVB wil het nieuws (nog) niet bevestigen. Het plan om tussen 9 en 14 november richting Azië te trekken, dateert al van begin 2017. Aanvankelijk lagen duels in Japan en Zuid-Korea op tafel. Maar de Japanse ploeg voorziet in november een tournee in Europa en Seoel bleek evenmin een optie door de spanning met Noord-Korea. Vervolgens werd gedacht aan wedstrijden in China en India, maar ook dat plan is nu opgeborgen. Volgens HLN zagen de internationals het niet zitten om temidden een drukke periode met hun clubs ook nog een lange reis naar Zuidoost-Azië te maken.

In plaats van de trip door Azië worden twee oefenwedstrijden op eigen bodem gepland, op 9 en 14 november. Daarvoor zou de KBVB een akkoord hebben met Japan en Mexico, twee landen die net als België al geplaatst zijn voor het WK 2018.Bij de KBVB wil men het bericht in HLN (nog) niet officieel bevestigen. “We zullen hierover in de loop van de week communiceren wanneer er een akkoord is met alle betrokken partners”, zegt bondswoordvoerder Stefan Van Loock aan Belga. Hij voegt er wel aan toe dat oefenwedstrijden tegen Japan en Mexico “een goede mogelijkheid” zijn.

België speelt in oktober eerst nog zijn laatste WK-kwalificatieduels, in Bosnië-Herzegovina (7 oktober) en thuis tegen Cyprus (10 oktober).

bron: Belga