Ook Stad Brussel verbiedt 'Rich Meet Beautiful'-billboards

door
Belga
Leestijd 1 min.

De billboards van datingsite 'Rich Meet Beautiful', die studenten uitnodigt om tegen betaling gekoppeld te worden aan een sugar daddy, worden ook op het grondgebied van de Stad Brussel verboden. Dat bevestigt het kabinet van Brussels burgemeester Philippe Close. "De Stad Brussel zal deze reclame ook verbieden, want de burgemeester kan zich hier uiteraard niet in vinden", vertelt woordvoerster Maïté Van Rampelbergh. "Er is ook geen aanvraag ingediend om met een dergelijk voertuig met billboard te mogen rondrijden op de campussen. Daarom zullen wij het bevel geven aan de politie om deze weg te halen."

Maandag dook er al een billboard op aan het Janson auditorium op de campus van de Université Libre de Bruxelles aan de Franklin Rooseveltlaan. Nog maandag besliste de Leuvense schepenen Denise Vandevoort (Gelijke Kansen) en Bieke Verlinden (Studentenzaken) al dat de promotie voor de datingsite niet welkom is in studentenstad Leuven.

Tegen de campagne, die zich richt op studenten tussen 18 en 26 jaar, werd al een klacht ingediend bij de Jury voor Ethische Praktijken, die de klacht volgende week dinsdag zal behandelen. Intussen zegt ook Brussels staatssecrataris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) dat ze een klacht indient tegen de campagne.

bron: Belga