Italiaanse politie rolt drugsnetwerk van ‘Ndrangheta op in Noord-Italië

De Italiaanse Carabinieri-politiedienst heeft een groep maffiosi van de ‘Ndrangheta opgepakt in de noordelijke Italiaanse provincie Como. Zij waren actief in de cocaïnehandel, aldus de politie. De Carabinieri pakten 21 mensen op. Drie anderen zijn onder huisarrest geplaatst, onder wie de burgemeester van Seregno, een dorp op 25 kilometer ten noorden van Milaan.
De verdachten worden beschuldigd van verschillende misdaden, zoals lidmaatschap van een maffiaorganisatie, drugshandel, illegaal wapenbezit, corruptie en geweldpleging.

Burgemeester Edoardo Mazza, lid van de partij Forza Italia van voormalig premier Silvio Berlusconi, wordt ervan verdacht zakenlui met banden met de maffia voordelen toe te kennen, in ruil voor stemmen.
De ‘Ndrangheta is oorspronkelijk afkomstig uit de zuidelijke regio Calabrië, maar verspreidde zich tot Noord-Italië en verder. De groep is de grootste cocaïnesmokkelaar naar Europa.“De ‘Ndrangheta is de meest gevaarlijke maffiaorganisatie omdat ze de economie infiltreert en banden heeft met de instellingen”, aldus de regionale president van Lombardije, Roberto Maroni, aan de zender Radio 24.
Lombardije is een van de rijkste gebieden in Italië. Milaan en Como liggen in de regio.

Bron: Belga