Christian Benteke (Palace) is zestal weken buiten strijd

door
Belga
Leestijd 1 min.

Christian Benteke staat door een knieblessure een zestal weken aan de kant. De aanvaller van Crystal Palace blesseerde zich vorig weekend in het competitieduel op het veld van Manchester City (5-0). Benteke moest tegen de Citizens een kwartier voor tijd worden vervangen. Zijn coach Roy Hodgson liet onmiddellijk na de wedstrijd optekenen dat vermoedelijk de ligamenten waren geraakt. Die vrees werd maandag tijdens een scan bevestigd. De 26-jarige Benteke is zo'n zes weken buiten strijd, melden diverse media. Hij mist daardoor ook de WK-kwalificatieduels tegen Bosnië-Herzegovina (7 oktober) en Cyprus (10 oktober).

Voor Crystal Palace komt de blessure van zijn belangrijkste aanvaller heel ongelegen. Connor Wickham, in principe de vervanger van 'Big Ben', is immers ook nog enkele weken out door een kniekwetsuur.

De Eagles zijn dramatisch begonnen aan het nieuwe seizoen in de Premier League. Met 0 op 18 en een doelpuntensaldo van -13 (0 gescoord, 13 tegen) bengelen ze helemaal onderaan het klassement.

Bron: Belga