Belgen in het buitenland - Tottenham wint makkelijk tegen APOEL, Real Madrid zegeviert in Dortmund

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tottenham Hotspur heeft zich dinsdag op de tweede speeldag in Champions League-groep H niet laten verrassen op bezoek bij APOEL Nicosia. Na een hattrick van Harry Kane eindigde de partij op 0-3. In de kraker tussen Borussia Dortmund en Real Madrid ging de Koninklijke met de zege (1-3) aan de haal. Tottenham had het de eerste helft niet onder de markt tegen de enthousiaste thuisploeg, maar kon rekenen op sluipschutter Kane (39.), die op aangeven van Toby Alderweireld voor een 0-1 ruststand zorgde. Toen diezelfde Kane (62.) er op het uur 0-2 van maakte, was de match gespeeld. Met zijn derde van de avond zette de aanvaller (67.) de eindstand op het bord.

Igor De Camargo speelde bij APOEL de hele match, net als Alderweireld aan de overzijde. Zijn teammaat Mousa Dembélé, die sukkelt met een enkelblessure, ontbrak op het wedstrijdblad, terwijl Jan Vertonghen na zijn rode kaart op de openingsspeeldag geschorst was.

In een felle eerste periode bracht Bale (18.) Real op voorsprong, toen hij een voorzet van Carvajal in één tijd in de kruising mikte. Cristiano Ronaldo (50.) verdubbelde de score kort na de pauze op voorzet van Bale. Aubameyang (54.) bracht met de aansluitingstreffer de spanning terug in de partij, maar de onvermijdbare Ronaldo (79.) sloeg opnieuw toe: 1-3.

Real en Tottenham voeren de stand aan met zes punten. Dortmund en APOEL konden nog geen punten pakken. Op de derde speeldag in groep H ontvangt Real in Madrid Tottenham en trekt Dortmund naar APOEL.

In groep G verloor Monaco in eigen huis zwaar van Porto. Aboubakar (31. en 69.) en Layun (89.) zorgden voor de 0-3 eindstand. Youri Tielemans bleef bij de Franse kampioen op de bank. Besiktas klopte, na treffers van Babel (11.) en Talisca (43.), Leipzig met 2-0. Na een uur spelen moest de match een tiental minuten gestaakt worden, nadat een deel van de verlichting in het Vodafone Park uitgevallen was.

Besiktas is na twee speeldagen leider met het maximum van zes punten. Porto (3 punten) is tweede, voor Leipzig en Monaco (elk 1 punt). Monaco treft op de volgende speeldag in het Stade Louis II Besiktas, Leipzig kijkt in eigen huis Porto in de ogen.

bron: Belga