Xavier Siméon: “Met aantrede in MotoGP realiseer ik een kinderdroom”

Xavier Siméon:
Belga / E. Lalmand

Volgend seizoen staat er met Xavier Siméon voor het eerst sinds 1991 een Belg aan de start van een MotoGP-race. “Ik heb alles in het werk gesteld om hier te geraken.”

Zijn gezicht verraadt het niet, maar het geluk straalt van Xavier Siméon af. Vanaf volgend jaar treedt hij aan in de MotoGP, de eerste Belg sinds Didier de Radiguès in 1991 zijn carrière beëindigde. “Ik ben extreem gelukkig om mijn droom die ik al sinds mijn kindertijd koester, waar te maken”, vertelt hij enthousiast. Siméon zal achter het stuur van een Ducati in actie komen voor het team Reale Avintia Racing.

“Dit is een opportuniteit waar ik altijd al naartoe gewerkt heb”, aldus de rijder. “Dag na dag heb ik alles in het werk gesteld om hier te geraken. Ik heb mijn Superstock-titel verovert met een Ducati en ik ben heel gelukkig om het merk uit Bologna terug te vinden bij het Team Avintia. Ik wil echt al mijn partners en al mijn fans bedanken die me al lange tijd volgen en die me steunen in deze nieuwe uitdaging.”

“Ons land heeft potentieel om te schitteren”

Ook Freddy Tacheny, CEO van Zelos en begeleider van Siméon, weet met zijn vreugde geen blijf. “Ik heb vijf jaar geleden Zelos opgericht met één ambitie: alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat onze Belgische sporters het allerhoogste niveau kunnen bereiken”, klinkt het. “Een Belgische coureur in de MotoGP, dat is iets dat we al lang niet meer gezien hebben.”

“Ons land heeft het potentieel om te schitteren wanneer het daarvoor de middelen krijgt. Het was zeker niet altijd even gemakkelijk, maar we hebben onze partners kunnen overtuigen. Zij hebben dit avontuur mogelijk gemaakt en ik kan ze daarvoor niet genoeg bedanken. Xavier heeft al ons vertrouwen om deze magnifieke uitdaging aan te gaan en hij is de speerpunt van de groep die wij in België gecreëerd hebben.”