I love my job: Ummü werkt bij VDAB

Tof om mensen echt te helpen

Ummü Almaci (35), werkt bij VDAB als bemiddelaar van de servicelijn

Wat houdt je job in?

“Als bemiddelaar bij de VDAB-Servicelijn zijn mijn collega’s en ik het eerste aanspreekpunt voor werkzoekenden en werknemers. Zo hoeven ze niet naar een kantoor en kunnen we ook buiten de kantooruren een volledige dienstverlening aanbieden.”

Wat vind je het leukste?“Ik koos deze job omdat ik een verschil wil maken voor mensen. Het voelt dan ook goed om mensen verder te helpen met hun dossier. Ik vervolledig dossiers, voer soms rechtzettingen uit, schrijf mensen in voor infosessies, zet hen op weg naar een job, bied hulp bij onze online toepassingen en nog veel meer.”

Hebben mensen dan zoveel vragen?

“Nu al beantwoorden mijn 200 collega’s en ik 2.000 tot 4.000 vragen per dag. Bijvoorbeeld: Waar kan ik een opleiding vinden? Wat zijn knelpuntberoepen? Kan ik op brugpensioen? We luisteren, vragen steevast door en krijgen zo een zicht op de noden van de beller. We gaan altijd voor extra service.”

Wat is je toekomst bij VDAB?

“Iedereen hier wordt gecoacht, kan doorgroeien, opleidingen volgen en veranderen van job binnen VDAB. Momenteel voel ik me goed in mijn job. Op termijn spreekt de job van inwerkingsconsulent in een VDAB-kantoor me aan. Vanuit mijn achtergrond besef ik hoe moeilijk anderstaligen het hebben.”