Bizarre ochtendrituelen voor een succesvolle start

Foto Pexels

Geraak jij ’s ochtends moeilijk uit bed? Dan is het misschien tijd om je ochtend­ritueel te her­bekijken. Dit zijn de – toegegeven, vaak merkwaardige – ochtend­rituelen van enkele succesvolle CEO’s.

Quality time met je huisdier

Dan Lee, het hoofd van NextDesk, een bedrijf dat sta-bureaus ontwerpt, is al uit de veren vanaf 3u30 ‘s ochtends. Meteen na het opstaan drinkt hij twee liter water, twee koppen koffie en een gezonde smoothie om zijn lichaam te hydrateren. Vervolgens besteedt hij zo’n 30 minuten quality time met zijn hond. De invulling daarvan varieert: van wandelen tot spelen, knuffelen of samen ontbijten.

Neem een ijsbadDe Ice Bucket Challenge mag dan achter de rug zijn, Tim Kendall, de CEO van Pinterest, kiepert bij het opstaan nog altijd een volledige schaal ijs in zijn bad. Dit doet hij om ervoor te zorgen dat de temperatuur van zijn ochtendbad niet hoger is dan 12 °C. In zulke omstandigheden kan je natuurlijk moeilijk niét wakker worden.

Even dutten op een spijkerbed

Op het werk moet je je ook in moeilijke situaties kunnen blijven focussen. Dat is het idee achter de bizarre gewoonte van Eric Casaburi, de topman van Retro Fitness, die twee keer per dag even op een spijkerbed gaat liggen wanneer het even moeilijk gaat.

Piano spelen

“Door een instrument te spelen, activeer je elke zone van je brein. Ideaal om de mentale capaciteiten op gang te trekken”, klinkt het bij Gene Caballero, de baas van Greenpal. Vervang je klassieke kop koffie dus door een snelle sessie mondharmonica voor optimale concentratie gedurende de dag.