Op de schoolbanken met Jommeke en Urbanus

gouden tickets Comics Station Antwerp

Wie zegt dat pretparken niet educatief kunnen zijn? Didier Van Weyenberge van Comics Station Antwerp bewijst het tegendeel.

Het indoor pretpark rond Belgische stripfiguren in Antwerpen Centraal heeft educatieve pakketten voor scholen ontwikkeld, gratis voor leraren in het lager onderwijs. In de klas leren kinderen bijvoorbeeld bij over aardrijkskunde met Jommeke of ecologie met De Smurfen. Onze blauwe vriendjes leren dat afval niet thuis hoort in het bos en hoe prachtig de herfst is. Per leergebied geeft het lespakket ook een duidelijk overzicht van de beoogde competenties.

Cultureel erfgoed

“Strips zijn cultureel erfgoed en dat willen we graag meegeven aan leerkrachten en kinderen. Als je iets in een verhaal giet, is het makkelijker om te onthouden. Veel kinderen leren trouwens lezen met strips. Er ligt altijd wel eentje op het toilet of in de woonkamer”, weet Didier. “De pakketten zijn opgesteld door een pedagoog die een ultieme stripfanaat is. Hij kent alle verhalen uit het hoofd.”

Comics Station Antwerp gouden ticket

Aan de pakketten zijn ook vijftien scholendagen verbonden. Comics Station Antwerp wordt dan het exclusieve speelterrein voor klassen. “De kinderen en hun leerkracht kunnen zo zaken uit de les herkennen en iets bijleren”, vertelt hij.

Lerarendagen in oktober

Om de lespakketten en de aankomende scholendagen toe te lichten en voor te stellen aan geïnteresseerde leerkrachten, organiseert Comics Station Antwerp in oktober zes lerarendagen. Op deze dagen kunnen leraren het belevingspark gratis komen ontdekken en vinden er twee infomomenten plaats waarop Comics Station Antwerp al hun vragen beantwoordt.

Gouden ticket

Wil je met je klas naar Comics Station Antwerp op 26/10? Houd dan de Facebookpagina in de gaten. Verzamel de tips en vind het gouden toegangsticket!