Weerbericht – Zonnig en zacht

Het wordt maandag na het optrekken van het ochtendgrijs vrij zonnig en zacht, met temperaturen van 16 tot 21 graden. Naar het zuidwesten toe zijn er wel wolkenvelden, en ook elders ontwikkelt zich in de namiddag meer bewolking. Ook dan zijn er mooie opklaringen, en de kans op een bui blijft beperkt tot de Oostkantons. De temperaturen klimmen opnieuw naar waarden tussen 16 graden in Hoog-België, en lokaal 21 graden in het centrum van het land. Dat meldt het KMI. Maandagavond en -nacht is het gedeeltelijk bewolkt en droog, met lokaal kans op mistbanken. De minima schommelen tussen 6 graden in de Hoge Ardennen en 12 graden aan zee.
Het blijft ook dinsdag zacht en heel rustig met ’s ochtends nog kans op nevel, mist en lage wolken. In een iets onstabielere atmosfeer wordt het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met in de namiddag, vooral in het oosten, enkele lokale buien. De maxima liggen nog altijd tussen 15 en 20 graden.
Op woensdag aanvankelijk hetzelfde rustige scenario, maar in de loop van de dag ontwikkelt er zich meer bewolking. Het blijft wel zo goed als droog. We halen opnieuw temperaturen rond 20 of 21 graden.
Donderdag brengt een eerste Atlantische storing eerst regen en buien, al wordt het later op de dag weer droger. Het blijft nog vrij zacht met maxima tot, opnieuw, 19 of 20 graden.  
Een nieuwe storing met regen en buien dient zich vrijdag aan, al is het ook dan nog altijd zacht met temperaturen rond de 20 graden.

bron: Belga