Verdacht overlijden Zemst: parket vordert onderzoeksrechter voor moord

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het parket Halle-Vilvoorde heeft gisterenavond een onderzoeksrechter gevorderd voor moord, naar aanleiding van het overlijden van een jonge peuter in Zemst. Dat meldt parketwoordvoerster Carol Vercarre. Het verkoolde lijkje van die peuter, een meisje van 2,5 jaar oud, werd gisterennamiddag aangetroffen in de woning van de 27-jarige moeder in Zemst. Vermoedelijk heeft de moeder het kind omgebracht en vervolgens in brand gestoken. De vrouw zelf kon nog niet verhoord worden. Het waren familieleden van de vrouw die gisterennamiddag de hulpdiensten verwittigden toen ze bij de woning van de vrouw aankwamen, in de Zemstse deelgemeente Eppegem, en rook onder de garagepoort zagen komen. De hulpdiensten gingen de woning binnen en troffen op de barbecue een verkoold kinderlichaampje aan. Meer dan waarschijnlijk ging het om het 2,5-jaar oude dochtertje van de bewoonster en heeft de moeder het kind van het leven beroofd.

"Vandaag wordt een autopsie op het gevonden kinderlichaampje uitgevoerd", zegt de parketwoordvoerster. "Dit om de identiteit van het kind te kunnen bevestigen en om de doodsoorzaak te proberen achterhalen."

De 27-jarige moeder werd gisterennamiddag ook aangetroffen in de woning. Zij werd met een zware CO-intoxicatie overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens het parket kon ze nog niet verhoord worden en verblijft ze nog steeds onder politiebewaking in het ziekenhuis.

bron: Belga