Muyters plant “digitaal netwerk van de toekomst” in Vlaanderen

Muyters plant "digitaal netwerk van de toekomst" in Vlaanderen

Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters plant de uitbouw van “het digitale netwerk van de toekomst” in Vlaanderen. “Bedoeling is dat er over heel Vlaanderen een open netwerk komt dat klaar is voor de evoluties van de komende 40 à 50 jaar en waarbij sprake is van een eerlijke concurrentie”, zo legt het kabinet van minister Muyters uit. Het was een klein zinnetje in de Septemberverklaring van minister-president Geert Bourgeois. “We willen een supersnel digitaal netwerk dat onze bedrijven een competitieve voorsprong geeft en de Vlamingen toegang verschaft tot betaalbare digitale toepassingen van verschillende concurrerende operatoren”.

Vlaanderen moet zich met andere woorden voorbereiden op de razendsnelle evoluties op het vlak van digitaal datatransport. Blijkbaar is minister van Innovatie Philippe Muyters daar ook al langer mee bezig. Het plan is om een zo groot mogelijk open netwerk te voorzien dat klaar is voor de evoluties van de komende 40 tot 50 jaar.
Een aantal vragen staat nog open. Denk bijvoorbeeld aan de toekomstige mogelijkheden van de huidige operatoren en infrastructuurbeheerders. Minister Muyters hoopt die openstaande vragen op korte termijn met alle betrokken partijen uit te klaren en zijn plan te presenteren.bron: Belga